"Kordsa" markası, Turquality Destek Programı kapsamına alındı

04.03.2010

Kordsa CEO'su Mehmet N. Pekarun: "Turquality desteği ile yurtdışındaki markalaşma çalışmalarını daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz."

Türkiye'nin en büyük global şirketlerinden, endüstriyel iplik ve kord bezi sektörünün lideri, Kordsa 02 Mart 2010 itibarıyla Turquality programı kapsamına alındı. Şirket, operasyonel ve organizasyonel yetkinliğinin, finansal performansının, markasının elde etmiş olduğu uluslararası güç ve performansının değerlendirildiği bir inceleme sonucunda programa dahil olmaya hak kazandı. Bir B2B şirketi olarak bu programda ilk olan şirket "global lider Türk Şirketi" olarak yurtdışında Türk imajına katkı sağlayabilecek faaliyetlerini artırarak sürdürmeyi hedefliyor.

Turquality programı kapsamına alındıkları haberinden sonra açıklama yapan Kordsa CEO'su Mehmet N. Pekarun, "9 ülkede üretim yapan ve bir dünya şirketi olan şirketimiz, Turquality programı desteği ile yurtdışındaki markalaşma çalışmalarını sürdürecek, özellikle stratejik anlamda odaklandığımız Çin ve Hindistan pazarlarına yönelik faaliyetlerimiz bu program ile daha da etkili hale gelecek." dedi. Ayrıca, Mehmet Pekarun; şirketin bu coğrafyalarda pazar  geliştirme faaliyetlerine mali destek sağlayacak programın hem Türkiye'nin hem de Kordsa'nın, yurtdışındaki tanıtım ve itibarına önemli katkısı olacağını ekledi.