Kordsa’dan Çevre Dostu Yeşil Kord Bezi

25.02.2016

43 yıllık deneyimi ile lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa, Avrupa’nın en önemli lastik üretim teknolojisi etkinliği olan Tire Technology 2016 Expo’ya katıldı. Kordsa, fuarda yenilikçi çevre dostu ürünlerini ziyaretçilerine sundu.

Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi olan Kordsa, lastik üretim ile tasarım teknolojisine yön veren ve dünyanın en önemli uzmanlarını bir araya getiren Tire Technology 2016 Expo’ya katıldı. 16-18 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleşen fuar; sergi, çok sayıda konferans ve ödül törenine ev sahipliği yaptı.

Fuarda, lastik güçlendirme pazarındaki 43 yıllık deneyimi ve inovasyon alanında yaptığı çalışmaları lastik üreticisi firmalarla paylaşan Kordsa, yenilikçi ürünleriyle dikkat çekti. İnovasyon ve çevreye olan hassasiyetin doğal sonucu olarak geliştirilen yeşil kord bezi ile Kordsa insan sağlığına zararlı kimyasallar içeren formülü değiştirerek, sektörde bir dönüm noktasına imza attı. Kordsa, yüksek teknoloji ürünü “çevre dostu yeşil kord bezini” Tire Technology 2016’da ziyaretçilerine sundu. Resorsinol ve Formaldehit kullanımını lastik kord terbiyeleme sürecinden tamamen çıkarmayı başaran Kordsa, bu teknoloji ile insan sağlığına ve çevreye zararlı olan toksik maddelerin salınımını engelliyor.

Ayrıca, aynı fuar kapsamında Kordsa CTO’su İbrahim Yıldırım, Kordsa’in lastik güçlendirme pazarındaki deneyimlerini, Nylon 6.6 ve polyester lastik kord bezi güçlendirme ürünlerini bir seminer ile katılımcılarla paylaştı.