İhracatın Yıldızı” Kordsa

16.05.2016

KORDSA

Dünya Gazetesi öncülüğünde Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ihracatçı firmaları teşvik etmek, ihracatın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla düzenlenen “İhracatın Yıldızları-İhracatı Teşvik Ödülleri 2015”, 12 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Dünyanın lider lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa, törende "İhracatın Yıldızı Büyük Ödülü”ne layık görüldü.

Bu yıl 15.si düzenlenen “İhracatın Yıldızları-İhracatı Teşvik Ödülleri 2015” organizasyonunda, 9 kategoride toplam 19 firmaya ödül verildi.

Son dönemde yürüttüğü ihracat faaliyetlerine, global ölçekte teknoloji transferini de ekleyen Kordsa, törende "İhracatın Yıldızı Büyük Ödülü”ne layık görüldü. Kordsa, bu ödülle birlikte ihracattaki iddialı konumunu bir kez daha tescilledi.

Ödülü, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent’ten alan Kordsa CEO’su Cenk Alper; duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve ödül seçiminde emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmada: “Kordsa olarak ‘İhracatın Yıldızı Büyük Ödülü’ne lâyık görülmekten büyük onur duyuyoruz. Ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak büyük bir gurur. Bir Türk şirketi olarak, bugün Türkiye’den dünyaya güçlendirme teknolojileri ihraç ediyoruz. Bu ödülü, hem Ar-Ge ve inovasyon hem de ihracat alanlarındaki başarılarımızın bir mükâfatı olarak görüyoruz. Bugün sadece Türkiye’de değil, global pazarda da daha fazla alanı güçlendirme hedefiyle çalışıyoruz. Yenilikçi ürünlerimizle ülkemizi, dünyayı ve geleceği güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.