Kordsa Brezilya’nın En İyi İşverenleri Arasında!

01.06.2016

KORDSA

• KORDSA BREZİLYA’NIN BÜYÜK BAŞARISI...
  • KORDSA BREZİLYA, BAHİA BÖLGESİ’NİN EN İYİ İŞVERENLERİ ARASINDA YER ALDI
  • KORDSA GLOBAL CEO’SU CENK ALPER:
  • “BU SONUÇ ÇALIŞAN MARKASI OLARAK 4  KITADA BULUNAN İŞLETMELERİMİZDE UYGULADIĞIMIZ YÜKSEK STANDARTLI İNSAN KAYNAKLARI UYGULAMALARIMIZIN BİR SONUCUDUR”

Great Place to Work Institute tarafından, Brezilya’nın Bahia eyaletinde 36 şirket arasında yapılan araştırmaya göre Kordsa “En İyi İşverenler Listesi”nde bir çok şirketi geride bırakarak 7’inci sırada yer aldı.
Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, elde edilen başarıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bu sonuç çalışan markası olarak 5 kıtada bulunan işletmelerimizde uyguladığımız yüksek standartlı insan kaynakları uygulamalarımızın bir sonucudur.” dedi.
Kordsa Global’in faaliyet gösterdiği Bahia bölgesinde çok sayıda Brezilyalı ve uluslararası önemli markanın faaliyet gösterdiğinin altını çizen Alper, “Uzun yıllardır Brezilya’da faaliyet gösteriyoruz. Çalışanlarımızın önemli bir bölümü bölge insanından oluşuyor. Çalışanlarımızın Kordsa’i bu şekilde benimsemesi bizi ayrıca memnun etti. Bu başarıyla operasyonel ve finansal başarının, çalışan bağlılığıyla olan güçlü ilişkisi bir kez daha kanıtlanmış oldu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Brezilya basınında Kordsa’in başarısı “İnsana Bağlılık” başlığı ile verildi. Verilen haberlerde, Kordsa Global’in ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik belirsizliğe rağmen insan odaklı yaklaşımından vazgeçmediği bilgisi yer aldı.  Kordsa’in en güçlü insan kaynakları uygulamaları olarak; açık kapı politikası, lider kadronun ulaşılabilirliği, aile ziyaretleri, öneri sistemi uygulamaları ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gösterildi.

Bahia bölgesinin En İyi İşverenleri Listesi aşağıdaki şekilde:

• Laboratório Sabin, (Lab)
  • Laboratório Leme, (Lab)
  • Dínamo Engenharia, (Engineering company)
  • Sítio Barreiras, (Fruits Export company)
  • Escola Bahiana de Medicina e Saúde Pública, (University)
  • Natulab Laboratório Farmacêutico, (Farmaceutics industry)
  • Kordsa, Camaçari
  • Perini, Salvador (retail company)
  • Continental Pneus, (tire industry)
  • Grupo Ramiro Campelo Comércio e Utilidades, (retail company)

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Great Place to Work Institute tarafından yapılan değerlendirmede incelemeye alınan şirketlerin puanlamalarının 3’te 2’si çalışan anketlerinden; kalan bölüm ise şirketin insan kaynakları alanında sahip olduğu programların ve uygulamalarının kıyaslamalı analizlerine dayanıyor.