Kordsa BİST 50 Endeksi’nde İşlem Görecek

15.07.2016

Dünyanın lider “güçlendirici” markası Kordsa, Borsa İstanbul tarafından günlük işlem hacimleri baz alınarak yapılan üç aylık değerlendirmeler sonucunda; 1 Temmuz 2016 itibariyle BİST 50 Endeksi’ne dahil edildi.

2015 senesini 116.4 milyon TL net kârla kapatan ve esas faaliyet kârını bir önceki yıla göre yüzde 59 arttıran Kordsa, kârlılık trendini 2016’nın ilk çeyreğinde de devam ettirmişti. 2016 yılı ilk çeyreğini 56,6 milyon TL net kâr ile kapatan Kordsa, toplam satışlarını geçen senenin aynı çeyreğine göre %26; bir önceki çeyreğe göre %25 arttırmıştı. Sürekli kârlılık ve istikrarlı büyüme ile hisseleri yüksek işlem hacmine ulaşan ve piyasa değeri artan firmanın, 1 Temmuz 2015’ten bu yana işlem gördüğü BİST 100 Endeksi’nden, BİST 50 Endeksi’ne geçişine karar verildi. Bu geçiş ile birlikte Kordsa Global’in yatırım fonu hareketlerinde artış bekleniyor.

Endeks sıralamasında yer alan bir firmanın piyasa değeri ve işlem hacmi, endeks dışı hisselere göre daha yüksek seyrediyor. Yatırım fonlarının BİST Endeksleri’nde yer alan hisselere olan büyük ilgisi sonucu, Kordsa’nın BİST 50 Endeksi’ne girişi ile piyasa değerinin artması ve yeni yatırımcıların odağına girmesi bekleniyor.

Kordsa, hacim ve fiyat seyrindeki istikrarı ile BİST 50 Endeksi’nde kalıcı olarak kalmayı hedefliyor.