Kordsa 2015 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayınladı

01.10.2016

Dünyanın lider lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme devi Kordsa, ikinci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Kordsa’in 2014 yılında yayınladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu Amerikan İletişim Profesyonelleri Kuruluşu’ndan iki ödül birden almıştı.

Rapor, güçlendirme devi Kordsa’in 2015 yılı içerisindeki sosyal, ekonomik ve çevresel performansını inceliyor. Kordsa’in ürünleri, faaliyet gösterdiği pazarlar ve rakamların yer aldığı çalışmada; AR-GE çalışmaları ve çıktısı olan inovatif ürün ve prosesler ile tedarikçi ve müşteri ilişkileri de ayrıntılı olarak işleniyor.

Dünyada özel bir uygulama olan “İş Güvenliği Deneyim Merkezi” ile sahalarda ulaşılan kazasız gün hedefleri, “Yeşil Ürünler” programı kapsamında geliştirilen ve lastik güçlendirme sektörünü dönüştürecek yeşil kord bezi gibi pek çok inovatif projenin yanı sıra, çevre yönetimi kapsamında enerji emisyonu, atık ve su yönetimi ile biyolojik çeşitlilik, konularında yapılan çalışmalara da raporda yer verildi.

Kordsa’in 2013-2014 yıllarındaki ekonomik, çevresel ve sosyal performansını yansıtan 1’inci Sürdürülebilirlik Raporu Amerikan İletişim Profeyonelleri Kuruluşu (League of American Communications Professionals) tarafından düzenlenen ve dünyanın en seçkin faaliyet raporu yarışmalarından biri olan LACP Vision Awards Yarışması’nda hem kimya hem de malzeme sektöründen altın ödül almıştı.