Kordsa’ya Ar-Ge ödülü

06.03.2014

Ar-Ge yatırımlarına hız veren Kordsa, Türkiye’nin en iyi Ar-Ge performansına sahip ikinci şirketi oldu. Bilim ve Sanayi Bakanı Fikret Işık’ın ödül verdiği Kordsa Başkan ve CEO’su Cenk Alper “Sektörümüzün pazar liderliğini teknoloji liderliği ile taçlandırmaktan gururluyuz” dedi

Ar-Ge Merkezleri Performans Değerlendirme Çalıştayı kapsamında, 142 Ar-Ge merkezinin değerlendirilmesi sonrasında ilk üç sıraya ve sektörlere göre ilk sıraya yerleşen firmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Kordsa, genel değerlendirmede ikincilik ödülünü alırken, tekstil sektörü bazında da en iyi Ar-Ge performansına sahip şirket oldu.

Törende ödülünü Bakan Işık’ın elinden alan Kordsa Başkan ve CEO’su Cenk Alper “Ar-Ge’ye devlet teşviği, sanayimizde önemli bir hamle yaratma potansiyeline sahip bir stratejidir. Biz bu teşviği maksimum verimde kullanmak, bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek yolunda ciddi bir yatırım yapıyor ve disiplinli bir program uyguluyoruz. Ulusal ve uluslararı nitelikte yaptığımız 90 patent başvurusu bu gayretin sonucudur. Biz lideri olduğumuz global lastik takviye pazarında Ar-Ge’ye yatırım yapan, teknoloji üreten bir yapı ile ürünümüze ve şirketimize değer katacağımızın bilincindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kanalıyla bu konunun bir devlet politikası olarak ele alınması Türkiye’nin yakın gelecekteki ekonomik panoramasına son derece olumlu etkilerde bulunacaktır” dedi.

Sektörümüzün teknoloji lideriyiz
Ar-Ge yatırımlarıyla lastik takviye sektöründeki pazar liderliğine teknoloji liderliğini de eklediklerini belirten Alper, beş kıtaya yayılmış üretim tesisleri ile gerçek bir global Türk şirketi olarak aynı zamanda Türkiye’nin teknoloji transfer eden bir ülke olmasına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını aktardı.

Alper sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye cari açık sorunu nedeniyle potansiyelinin tümünü yansıtan bir seviyede değildir. Şirketlerimizi daha yüksek teknolojiyle üretim yapan şirketlere dönüştürebilirsek katme değer açığımızı kapatarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Ar-Ge teşvikleri bu yolda atılmış en doğru adımdir. Yalnızca bizim değil pek çok Türk şirketinin son yıllardaki başarısında Ar-Ge kanununun, devlet teşviğinin itici gücü büyük rol oynamaktadır ve önümüzdeki dönemde de kritik önemini koruyacaktır. Tüm özel sektör, bu imkanı bilinçli Ar-Ge yatırımları ile hem işini geliştirmek hem de ülkesine destek olmak üzere değerlendirmelidir.”

Kordsa HAKKINDA
Kordsa, dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi olup, lastik takviye ve mekanik kauçuk pazarlarına hizmet vermektedir. Kordsa'nın başarı öyküsü 1973 yılında İzmit'teki kord bezi fabrikası yatırımıyla başlamıştır. Geçtiğimiz 40 yıl içinde, stratejik alımlar ve güçlü iş ortaklarıyla gerçekleştirilen girişimler sayesinde küresel bir lider haline gelen şirket, 5 kıtaya dağılmış, 9 ülkede yer alan, 9 işletmesi ve yaklaşık 4000 kişilik işgücü ile küresel liderliğini devam ettirmektedir. Kordsa 2012 yılında 1.5 milyar TL satış rakamına ulaşmıştır. Hacı Ömer Sabancı Holding'in %91,1 oranında hissedarı olduğu Şirket, sürekli büyüyen global üretim yapısı ile sektörüne öncülük ederek ve değişen pazar dinamiklerine hızla adapte olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bilgi için:
Cora Communications - Meral Gündoğdu – 0212 705 95 84 - 0533 368 19 58