Kordsa cirosunu ilk üç ayda yüzde 24 arttırdı

09.05.2014

Takviye malzemeleri sektörünün dünya lideri Kordsa, cirosunu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 arttırarak 443 milyon TL ciroya ulaştı. Firmanın net kârı 35,9 MTL olarak gerçekleşti. (2013 Mart: 0,4 MTL)

Takviye malzemeleri sektörünün dünya lideri şirketi Kordsa, 2014 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Kordsa, geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 24 artış göstererek 443 milyon TL’lik satış geliri elde etti. Firmanın net kârı ise 35,9 milyon TL’ye ulaştı. Yine aynı dönemde faiz, vergi, amortisman öncesi kâr da (FAVÖK) 65,7 milyon TL ile yüzde 209 oranında artış sağladı.

Sonuçları değerlendiren Kordsa CEO’su Cenk Alper, 2014’ün ilk çeyreğinde yakaladıkları başarıyı operasyonel verimlilik, iş süreçlerinde sağlanan disiplin ve ticari mükemmelliğe borçlu olduklarının altını çizdi. Kurdaki olumlu etkinin de kârlılığa yansıdığını ve yılın geri kalanında benzer bir yolda ilerleyeceklerine inandıklarını belirten Alper şunları kaydetti;

“Kordsa olarak bir süredir operasyonel verimlilik konusuna odaklanmış, özellikle sabit maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol etmeyi hedeflemiştik. Şimdi bu stratejinin meyvelerini topluyoruz. Yalın ve çevik ekiplerimizle global ekonominin değişken koşulları ve buna bağlı olarak sektörde artan daralmaya rağmen iç süreçlerimizde verimliliğimizi arttırarak finansal sonuçlarımızda başarılı rakamlara ulaştık. Diğer taraftan pazarlama faaliyetlerine yoğunlaşarak gerçekleştirdiğimiz ticari mükemmellik yaklaşımımızın da kârlılıkdaki etkisini görüyoruz. Dünyanın lider lastik firmalarına 40 yılı aşkın bir süredir takviye malzemeleri sağlayan, sektöründe dünya lideri konumunda bir şirket olarak hep daha iyisini hedefleyerek bu noktaya geldik. Bu vizyonla ilk çeyrekteki olumlu tabloyu devam ettirerek yıl sonunda 2013 ciromuzun yaklaşık yüzde 20 üzerine çıkmayı ön görüyoruz.”