TİM’den Kordsa’ya ihracat ödülü

07.06.2014

Kordsa, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) İhracat Şampiyonları Ödülleri’nde tekstil sektörünün liderleri arasında yer aldı. Tekstil ve hammaddeleri sektörünün 2013 yılı ihracatçıları sıralamasında üçüncülük ödülü Kordsa’in oldu. Ödülü Kordsa adına firmanın Satın Alma Direktörü Hakan Volkan teslim aldı.

Türkiye’nin 2023’te 500 milyar USD ihracat hedefini desteklemek üzere ihracatın liderlerinin başarılarının taçlandırması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen ödül töreni Haliç Kongre Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve iş dünyasının önde gelen isimleri törende buluştu.

Kordsa 2012 yılında 440.7 milyon TL olan ihracatını yüzde 11.3 artışla 490.6 milyon TL’ye yükseltti. 5 kıtaya yayılmış 9 tesisiyle Türk ekonomisinin tek global şirketi olan Kordsa, 2014’ün ilk çeyreğinde cirosunu yüzde 24 artırdı. Şirket 2013’te 1.5 milyar TL olan cirosunu bu yıl yüzde 20 artırmayı hedefliyor.