Kordsa, Dünya’nın önde gelen teknik tekstil fuarı Techtextil 2017’de

12.05.2017

Sabancı Holding iştiraklerinden güçlendirme devi Kordsa, teknik tekstil sektörünün en önemli fuarı Techtextil 2017’ye katıldı. Kordsa, bugünün ve geleceğin teknik tekstil teknolojisinin tanıtıldığı fuarda kompozit ve inşaat güçlendirme teknolojilerindeki inovatif ürünlerini katılımcılarla paylaştı.

50’den fazla ülkeden 1500’e yakın iplik, hazır giyim, kumaş ve makine üreticisinin yer aldığı ve yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği Techtextil Fuarı, bu sene 9-12 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleşti.

Güçlendirme lideri Kordsa, Texhtextil 2017 fuarında inşaat güçlendirme pazarına ait Kratos markasını ve kompozit teknolojisini katılımcılarla buluşturdu.

Endüstriyel zeminler, beton yollar, ray altı betonları ve havalimanları gibi birçok önemli projede güçlendirme teknolojisi olarak kullanılan Kratos iş gücü, zaman ve maliyetten tasarruf ederek betonu güçlendiren yenilikçi bir ürün. Kompozit teknolojilerinde ise Kordsa, otomotiv ve havacılık başta olmak üzere denizcilik, raylı sistemler gibi çeşitli sektörler için yenilikçi ve özgün ara ürün ve uygulamalar geliştiriyor. Birçok endüstriyel uygulama için termoset prepregler üreten Kordsa, kendi bezlerini dokumanın kazandırdığı güçle geniş bir ürün gamına ve esnek üretim kabiliyetine sahip.

“Ulusal ve global piyasalar tarafından öngörülen yavaş iyileşme trendlerine rağmen, Kordsa 2017 yılı ilk çeyreğini istikrarlı büyüme trendi ile tamamladı. Yıla ABD tesislerimizdeki mevcut varlığımızı destekleyerek başladık. Invista’dan satın aldığımız tesisle Amerika’daki üretim gücümüzü ve müşteri çeşitliliğimizi devam ettirmeyi hedefliyoruz.
2016 yılında devreye aldığımız, kompozit teknolojilerinde Ar-Ge’den üretime kadar tüm süreçlerin aynı çatı altında yer aldığı Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde yüksek katma değerli, fark yaratan yenilikler için çalışıyoruz. Bunun en iyi örneği mart ayında lansmanını yaptığımız yeni reçine teknolojimiz. 2017 yılının stratejik iş kollarından kompozit teknolojilerinde kısa bir süre önce otomotiv kompozitleri için üretim sürecinde önemli bir iyileşme sağlayacak bir inovasyon sunduk. Geliştirdiğimiz yeni reçine teknolojisi ile 9 dakika olan kürlenme süresi, 3 dakikaya indi ve üretilen kompozit malzemenin yüzey kalitesi iyileşti. Başka bir deyişle sektöre hız ve verimlilik kazandırdık.

Hedefimiz teknolojik yetkinliğimiz ve güçlendirme pazarından gelen pazar dağılımımız ile Kordsa’nın kompozit teknolojilerinde Avrupa’daki pazar payını büyütmeyi hedefliyoruz. Bugün görüştüğümüz 40 müşteriden 30’u ile numune sürecindeyiz. Kompozit güçlendirme alanında ciromuzu 70 milyon ABD dolarına ulaştırmayı hedefliyoruz. Kordsa olarak uzun dönemde yaşamı güçlendirme hedefiyle Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyada teknolojilerimizle tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz.”