Kordsa’in yeni ürünü KraTos TM Ankara Yapı Fuarı’nda

24.10.2014

Takviye malzemeleri sektöründe dünya lideri olan Kordsa, uzmanlık ve deneyimini yeni ürünü KraTosTM’la yapı sektörüne taşıyor. Zamandan ve maliyetten tasarruf ederek betonu güçlendirmeye yarayan KraTosTM, inşaat sektörünün temsilcileri ile Ankara Yapı Fuarı’nda buluştu

Geliştirdiği ileri teknolojilerle ulaştığı yüksek güçlendirme çözümleri tüm dünyada takdir toplayan Kordsa, bu uzmanlık ve deneyimini beton güçlendirme ürünleriyle inşaat sektörüne taşıyor. Betonu güçlendirmek üzere geliştirilen KraTosTM’la inşaat sektörüne güç katmayı hedeflediklerini belirten Kordsa CEO’su Cenk Alper “KraTosTM’u ilk kez Yapı Fuarında sektörün dikkatine sunduk ve çok olumlu geridönüşler aldık. Kordsa, başta lastik olmak üzere takviye malzemeleri üretiminde dünya lideri bir şirket. Buradaki birikimimizi yeni sektörlere taşımak istiyoruz” dedi.

Zaman ve maliyetten tasarruf

KraTosTM’un teknik özellikleri hakkında bilgi veren Kordsa İnşaat Güçlendirme İş Birimi Başkanı Hakan Öker “KraTosTM, bir metreküp betonda 417 bin adet yani 24 kilometreye yakın lif bulunabilmesiyle üstün bir tokluk sağlıyor” dedi. KraTosTM’un beton matriksi içinde kolayca karıştırıldığına ve iş güvenliği açısından avantaj sunduğuna değinen Öker şu bilgileri verdi:

“KraTosTM micro içeriden kürleme etkisi ve üç boyutlu homojen dağılımı ile betonda etkin çatlak kontrolü yapıyor. KraTosTM makro, çelik hasır ve çelik tele ihtiyaç duymadan betonugüçlendiriyor . Kolay ve çabuk uygulanması ile zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan KraTosTM, yapı sektörüne Kordsa kalitesini getirecek.”