Kordsa’dan Asya-Pasifik bölgesine dev yatırım

13.01.2015

Kordsa, 100 milyon ABD doları yatırımla Endonezya’da ikinci lastik kord bezi ve polyester iplik fabrikasını hizmete açtı. 2007 yılından bu yana Endonezya’da IndoKordsa şirketiyle faaliyet gösteren Kordsa, yeni yatırımıyla Asya-Pasifik bölgesinde sektörünün en güçlü oyuncusu haline geldi.

Kordsa, Endonezya’da ikinci fabrikasını Java adasının batısında yer alan Bogor-Citeureup’ta açtı. Kordsa’in toplamda 100 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımı kapsamında 18 kilotonluk lastik kord bezi fabrikası ile 14 kilotonluk üçüncü ve dördüncü nesil polyester HMLS iplik fabrikaları yer alıyor. Her iki fabrikada toplamda 200’den fazla yeni personel istihdam edilecek. Fabrika açılış törenine Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pekarun, Kordsa CEO’su Cenk Alper ile Endonezya hükümet yetkilileri ve yerel idareciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Güler Sabancı, “Hayata geçirdiğimiz bu açılış bizim için daha da anlamlı hale gelmiştir, çünkü ‘müşterilerimizin olduğu yerde bulunma’ taahhüdümüz yeni bir dönüm noktasına ulaşmıştır; işte bu Kordsa’in gerçek öyküsüdür” dedi. Güler Sabancı şunları söyledi: “Sürdürülebilir ve kârlı bir liderlik için, mevcut ve potansiyel lastik üreticisi müşterilerimizi yakından takip ediyoruz ve üretim artışının güçlü olduğu bölgelerde mevcut olmak istiyoruz. Her anlamıyla, üreticinin yanında olmamız kesinlikle başarımızın anahtarı olmuştur. Kordsa ciddiye alınması gereken bir küresel güçtür. Sekiz ülkede bulunan 10 üretim tesisi ile beş kıtaya yayılmış bulunmaktayız. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.”

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Kordsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pekarun da Kordsa’in Endonezya’daki ikinci yatırımının Türkiye dışındaki en büyük kapasiteli yatırım olduğunu ifade etti ve bu yatırımın Kordsa’nın önde gelen global aktörlerden biri haline gelmesinde geçen 42 yılda yeni bir dönüm noktasını oluşturduğunu vurguladı. Mehmet Pekarun, bu yatırımın, Kordsa’in uzun vadeli büyüme stratejisinde önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu: “Global hedefleri dolayısıyla müşterilerimiz şimdi de kalitede en iyisini ve en son teknolojide olanını istemektedir. Size şunu kolaylıkla söyleyebilirim; bu bölge hızla, her açıdan en rekabetçi bölge haline gelmektedir. ‘Asya’daki başarı’ global rekabetin yeni tanımlaması olmuştur.”

Kordsa CEO’su Cenk Alper de yapılan yatırımın firma olarak lastik endüstrisine güçlü inançlarının bir göstergesi olduğunu ifade ederek bu yatırımın sadece kendilerinin değil, müşterilerinin de Asya Pasifik bölgesindeki konumunu güçlendireceğini belirtti. 2007’de bu bölgeye ilk yatırımı yaptıkları andan itibaren bölgeye Kordsa standartlarını getirdiklerini belirten Alper, kalite, fiyat ve serviste mükemmellik anlayışlarıyla müşterileri için değer yarattıklarını ifade etti. Cenk Alper şöyle devam etti: “Bu yepyeni tesislerle küresel, bölgesel ve yerel pazarlardaki müşterilerimize özel çözümler geliştirerek onlara sağladığımız katma değeri artıracağız. Gelişen kapasitemiz ve yetkinliklerimiz, yüksek kalite standartlarımız ve Kordsa’in temel değerlerini benimsemiş kararlı işgücümüzle müşterilerimizin ihtiyaçlarına kesintisiz cevap vermeye devam edeceğiz.”