KraTos TM Makro hattı açıldı

26.01.2015

Geliştirdiği ileri teknolojilerle ulaştığı yüksek güçlendirme çözümleri tüm dünyada takdir toplayan Kordsa, bu uzmanlık ve deneyimini beton güçlendirme ürünleriyle inşaat sektörüne taşıyor. Betonu güçlendirmek üzere geliştirilen KraTosTM üretimi için yapılan KraTosTM Makro üretim hattı yapılan bir törenle açıldı. Törene; Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Kordsa CEO’su Cenk Alper ve Kordsa İnşaat Güçlendirme İş Birimi Başkanı Hakan Öker katıldılar. Yıllık toplam 2 bin ton üretim kapasitesi olan KraTosTM Makro üretim hattının ardından, yakın bir zamanda KraTosTM Mikro üretim hattı da devreye girecek.

Açılışta bir konuşma yapan Mehmet Pekarun, şunları söyledi: “KraTosTM Makro üretim hattı, bizler için büyük bir anlam ifade ediyor. Kordsa, lastik sektöründeki köklü tecrübesini kompozit ve inşaat kategorilerinde de artıracak. Bu yatırım, bu alanda yaptığımız çalışmaların önemli adımlarından birisi.”

Betonu güçlendirmek üzere geliştirilen KraTosTM’la inşaat sektörüne güç katmayı hedeflediklerini belirten Kordsa CEO’su Cenk Alper “KraTosTM’u ilk kez Ekim ayı içinde Yapı Fuarı’nda sektörün dikkatine sunduk ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Kordsa, başta lastik olmak üzere takviye malzemeleri üretiminde dünya lideri bir şirket. Buradaki birikimimizi yeni sektörlere taşımak istiyoruz” dedi.

KraTosTM’un teknik özellikleri hakkında bilgi veren Kordsa İnşaat Güçlendirme İş Birimi Başkanı Hakan Öker “KraTosTM, bir metreküp betonda 417 bin adet yani 24 kilometreye yakın lif bulunabilmesiyle üstün bir tokluk sağlıyor” dedi. KraTosTM’un beton matriksi içinde kolayca karıştırıldığına ve iş güvenliği açısından avantaj sunduğuna değinen Öker şu bilgileri verdi: “KraTosTM Micro içeriden kürleme etkisi ve üç boyutlu homojen dağılımı ile betonda etkin çatlak kontrolü yapıyor. KraTosTM Makro, çelik hasır ve çelik tele ihtiyaç duymadan betonu güçlendiriyor. Kolay ve çabuk uygulanması ile zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan KraTosTM, yapı sektörüne Kordsa kalitesini getirecek.”