Kordsa’ya Sanayide Enerji Verimliliği Ödülü

05.02.2015

Kordsa 2015’e ödülle başladı...

Dünyanın lider naylon 6.6 ve polyester endüstriyel iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa, bu yıl 15. kez düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’nın (SENVER-15) “Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri (SEVAP)” alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerji politikaları çerçevesinde; enerji verimliliğinin artırılması, enerjinin etkin kullanılması ve en önemlisi israfın önlenmesi konusunda geliştirilen başarılı projeleri ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl da 14-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 34. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde düzenlenen 6. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda (EVF) yer alan geçtiğimiz yılın en başarılı projelerinden biri de Kordsa’in oldu.

Her yıl enerji verimliliğinin artırılması amacıyla başarılı projelerin duyurulması, endüstriyel işletmelerin uyguladığı enerji verimli ve çevreye duyarlı projelerin ve teknolojilerin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması, endüstriyel işletmeler arasında bilgi alışverişinin artırılması, enerji verimliliği konusunda yeni ve benzer çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması’na iki ayrı proje ile katılan Kordsa, “Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projeleri” kategorisinde Polyester Tesisi kurutucu silo basınçlı hava sisteminde iyilleştirme projesiyle üçüncü oldu.

Enerji verimliliği alanında çalışan pek çok kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilci ve yöneticilerinin katılımıyla 17 Ocak Cumartesi günü WOW Convention Center’de gerçekleşen ödül töreninde Kordsa Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Çalışkan’a ödülünü YEGM Md. Yrd. Erdal Çalıkoğlu sundu. Kordsa adına ödülü alan Ali Çalışkan projenin başlangıç aşamasından bu yana emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti ve şunları söyledi: “Bu ödül bizim için çok gurur verici. Kordsa olarak, dünyanın beş kıtasında yer alan 10 tesisimizle verimliliği öne çıkartarak müşterilerimize değer katan ürün ve hizmetler sunuyoruz. Kordsa, öncelikle insanı ve doğayı esas alan üretim anlayışına sahip bir kuruluş. Bugüne kadar gerek dünyadan gerekse Türkiye’den bu üretim anlayışımız sebebiyle pek çok önemli ödüle layık görüldük. Bu üretim anlayışımızı sürdürmeye, çevreye ve insana öncelik verdiğimiz projeler geliştirmeye devam edeceğiz”.