Türkiye Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Kordsa’dan

10.03.2015

KalDer tarafından verilen, Türkiye Mükemmellik Ödülü sürecinin gerçekleştirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli altyapının oluşturulması ve sürecin yürütülmesi amacıyla kurulan Türkiye Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu (TMÖYK) Başkanlığı’na, Kordsa İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojileri Başkan Yardımcısı Hakan Öker seçildi.

Bu yıl 23.’sü verilecek olan Türkiye Mükemmellik Ödülü; stratejilerini eyleme dönüştürerek kuruluşlarının performansını sürekli olarak artırma çabasında olan sektörün lider kuruluşlarını ödüllendiren bir ödül programı. 1992 yılında ilk kez duyurulan ödül, TÜSİAD ve Türkiye Kalite Derneği’nin ortak çabalarıyla ortaya çıkmıştır. Çeşitli ödül yapılarının incelenmesi sonucu Avrupa ile bütünleşmeye katkıda bulunabileceği, esnek yapısının uygulamada kolaylık yaratacağı göz önüne alınarak Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Ödülü’nü esas alan EFQM Mükemmellik Modeli benimsenmiştir.

KalDer Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu, aynı zamanda KalDer Yönetim Kurulu’nda da görev yapan Hakan Öker, KalDer Yönetim Kurulu tarafından oy birliği ile seçildi. Türkiye Mükemmellik Ödülü süreci, KalDer bünyesinde tarafsızlığını ve doğruluğunu sağlamak amacıyla, Başkan, TÜSİAD Temsilcisi, Ödül Sekreteri ile ödül değerlendiriciliği deneyimine ve Mükemmellik Modelini uygulayan farklı kuruluşları temsil eden 6 üyeden oluşan TMÖYK tarafından yönetilmektedir. Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne başvuran kuruluşların değerlendirme sonuçları ve ödül kazanan kuruluşlar, geleneksel olarak Kasım ayında düzenlenen Kalite Kongresi’nin son günündeki Türkiye Mükemmellik Ödül Töreninde açıklanıyor.