Kordsa “ETİKA 2014 Türkiye’nin En Etik Şirketleri” ödülüne layık görüldü

15.05.2015

Kordsa, Etik Değerler Merkezi (EDMER) tarafından etik ve iş ahlakı farkındalığı yaratmak, etik bilincini yaygınlaştırmak ve gençlere örnek olacak şirket ve yöneticileri ödüllendirmek amacıyla verilen “ETİKA 2014 Türkiye’nin En Etik Şirketleri” ödülüne layık görüldü. Bu yıl üçüncü kez ETİKA Ödülü almaya hak kazanan Kordsa, aynı zamanda Etik Değerler Merkezi EDMER tarafından verilen “ETİKA 3. Yıl Etik Devamlılık Özel Ödülü”nün de sahibi oldu.

3. kez üst üste “ETİKA Türkiye Etik Ödülleri”ne layık görülmekten büyük gurur duyduklarını dile getiren Kordsa CEO’su Cenk Alper, ödül töreninde yaptığı açıklamada endüstriyel naylon, polyester ve kord bezi üretiminde dünya lideri olan Kordsa’in, dünyanın beş kıtasında, 7 ülkede yer alan tesislerinde yürüttüğü operasyonlarını güven ve itibar üzerine inşa ettiğine dikkat çekerek “Kurumsal değerlerimizin özünü teşkil eden etik iş anlayışımız, faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, rakiplerimize, paydaşlarımıza ve çevreye karşı sorumluluklarımızı içeren bu kurallar, Kordsa ailesinin her bir üyesinin DNA'sına işlemiştir. Bu bakış açısının içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her bir çalışanımıza bu konuda eğitim vererek etiğe yönelik paylaşım ortamlarını oluşturuyoruz” dedi.