Kordsa, inşaat güçlendirme malzemesi KraTos TM ile Beton Kongresi’ne katıldı

08.06.2015

Güçlendirme Kordsa, 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 9. Ulusal Beton Kongresi’ne katılarak beton güçlendirme ürünü KraTosTM’u tanıttı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 9. Ulusal Beton Kongresi, inşaat ve beton sektörünün paydaşlarını bir araya getirdi. Betonda sürdürülebilirlik trendleri ve geri dönüşüm gibi konuların yanı sıra; kentsel dönüşüm sürecinin yol açtığı çevre sorunlarının minimuma indirilmesi adına, bu alanda faaliyet gösteren üreticilerin alması gereken önlemlerin de masaya yatırıldığı kongre, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Kongreyi destekleyen kuruluşlar arasında yer alan Kordsa, beton güçlendirme malzemesi KraTosTM ile kongreye katılarak inşaat ve beton firmalarının temsilcilerini, sektöre hizmet sunan akademisyen, müteahhit ve mühendisleri standında ağırladı.

Zaman ve maliyetten tasarruf

Zamandan ve maliyetten tasarruf ederek betonu güçlendirmeye yarayan KraTosTM’un teknik özellikleri hakkında bilgi veren Kordsa İnşaat Güçlendirme İş Birimi Başkanı Hakan Öker, “KraTosTM, bir metreküp betonda 417 bin adet yani 24 kilometreye yakın lif bulunabilmesiyle üstün bir tokluk sağlıyor” dedi. KraTosTM’un beton matriksi içinde kolayca karıştırıldığına ve iş güvenliği açısından avantaj sağladığına dikkat çeken Öker, “KraTosTM micro içeriden kürleme etkisi ve üç boyutlu homojen dağılımıyla betonda etkin çatlak kontrolü yapıyor. KraTosTM macro ise, çelik hasır ve çelik tele ihtiyaç duymadan betonu güçlendiriyor” diyerek, kolay ve çabuk uygulanmasıyla zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan KraTosTM’un yapı sektörüne Kordsa kalitesini getireceğine vurgu yaptı.