Kordsa Borsa İstanbul 100 endeksinde yerini aldı

26.06.2015

Kordsa 1 Temmuz 2015 itibarıyla Borsa İstanbul 100 endeksindeki yerini aldı.

Sabancı Holding’in Kordsa hisselerinin yüzde 20’sinin Borsa İstanbul’da satılması ve Kordsa’in halka açıklığının yüzde 29’a ulaşması ile firma yüksek işlem hacmine ulaştı ve piyasa değeri arttı. Bu gelişmeler Kordsa’i Bist 100 endeksine taşıdı. 1 Temmuz-30 Eylül döneminde endekste yer alacak Kordsa’in istikrarlı büyüme trendinin yatırımcıların ilgisini çekmesi, firmanın BIST 100’e girmesini sağladı. Son altı aydaki işlem hacmi ve büyümesindeki süreklilikle Kordsa, hacim ve fiyat seyrindeki istikrarıyla Borsa İstanbul 100 endeksinde kalıcı şekilde yer almayı hedefliyor.

Piyasanın temel endeksi olarak kullanılan BIST 100 endeksi, piyasanın barometresi olarak görülüyor. 1 Temmuz itibari ile BIST 100’de söz sahibi olan Kordsa, bundan sonra piyasanın durumunun ölçülmesinde etkin olan isimler arasına girecek.

Kordsa’in BIST 100’e girmesi, firmanın piyasa değerinin artması ve yatırımcıların odağına girmesi anlamında da büyük önem taşıyor. Yatırımcı ilgisi nedeniyle, endeks sıralamasında yer alan bir firmanın piyasa değeri ve işlem hacmi, endeks dışı hisselere göre daha yüksek seyrediyor. Endekste yer alarak Kordsa, bilinirliğini de artırarak yatırımcıların dikkatini giderek artan bir hızla üzerine çekmeye devam edecek. Endeks hisselerinin birçok yatırım fonunun portföyünde yeralması nedeniyle Kordsa hisseleri yatırım fonlarının daha da ilgisini çekecek. Dolaylı olarak yatırım fonu hareketlerinin de Kordsa’in yükselen performansına katkıda bulunması bekleniyor.