Kordsa, Patent Ligi’nin zirvesinde

04.08.2015

Dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Türk Patent Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre 2015 yılı ilk altı ayında, patent başvurusu şampiyonları arasında yerini aldı.

Enstitü, 2015 yılının Ocak-Haziran aylarını kapsayan dönem için en çok yerli patent başvurusu yapan ilk 10 kurumu açıkladı. Kordsa, altı ay içinde 14 patent başvurusuyla listede altıncı sırayı aldı. 2014 yılında listede 10’uncu sırada yer alma başarısı gösteren Kordsa, böylece bir yıl içinde Türk Patent Ligi’nde dört basamak yükselmiş oldu.

En çok patent başvurusu yapan ilk 10 kurum arasında beyaz eşya, otomotiv, telekomünikasyon, enerji ve ilaç firmaları bulunuyor.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, şunları söyledi:
"Belli bir olgunluğa ulaşmış ve yoğun rekabet olan bir sektörde, Kordsa buluşları ile öne çıkıyor; Türkiye Patent Ligi’nde de bu seviyeye yükselmek ve her yıl yeni buluşlara imza atmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kordsa’da sürekli bir iş olarak gördüğümüz Ar-Ge çalışmalarından doğan yeni buluşları, yeni ve inovatif ürünlere dönüştürüp tüm dünyaya ulaştırarak, bu başarımızın meyvelerini toplayacağımıza inanıyorum. Sektöründe her yıl büyük başarılara imza atan Kordsa Teknoloji ekibini gönülden tebrik ediyorum."

Kordsa CEO’su Cenk Alper, şu değerlendirmede bulundu:
“Sanayi firması olarak Ar-Ge ile 42 yıldır ilgiliyiz. 2008 yılından beri çalışmalarımızı Ar-Ge merkezimizin çatısı altında sistematik hale getirdik. Kordsa Ar-Ge Merkezi, teknoloji liderliğini sürdürmek için, Türkiye ve yurtdışında alanında söz sahibi üniversitelerle işbirlikleri gerçekleştiriyor. Bugün Kordsa Türkiye’den dünyaya yeni teknoloji üreten bir sanayi firması haline geldi. Sadece üründe değil, süreç ve kullandığımız teknolojilerde de inovasyonu temel hedef olarak görüyoruz. Inovatif ürünlerimiz, teknolojimiz ve süreçlerimizle lastik sektörünün devlerine hizmet veriyoruz. Yeni başvurularımızla beraber çoğu uluslararası olan patent portföyümüz 236’ya ulaştı. Bu çabalar sonucunda geçen yıl 10’uncu sırada yer aldığımız Türk Patent Ligi’nde bu yıl dört basamak birden yükselerek ilk altı ayda 14 başvuruyla 6’ıncı sırayı almanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz bu ligde daha da yükselmek ve yeni buluşlarımızla, endüstriye yeni teknoloji ve yetkinlikler kazandırmak.”