Kordsa, TİM İnovalig İnovasyon Stratejisi Birincisi

07.12.2015

Kordsa, TİM İnovalig İnovasyon Stratejisi Birincisi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) inovatif çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Improve Inovalig Ödülleri sahiplerini buldu. Kordsa, İnovasyon Stratejisi birincilik ödülüne layık görüldü.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakan'ı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla 5 Aralık’ta gerçekleşen törende, Kordsa İnovasyon Stratejisi kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Dünyanın lider lastik tekstil güçlendirme malzemeleri üreticisi Kordsa CEO’su Cenk Alper, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Sayın Erdoğan, Kordsa’in başarısını kutlarken, inovasyon çalışmalarını takdir etti.

Kordsa, bu ödülle birlikte Ar-Ge ve inovasyon alanında 2015 yılı içinde üçüncü ödülünü kucaklamış oldu.

Kordsa'nın inovasyon ve Ar-Ge alanında başarılarını örnek olarak gösteren ve markaya başarılarından dolayı teşekkür eden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Kordsa şirketimiz kendi alanında hep öncü olmuştur. Ar-Ge ve inovasyon kültürü DNA'sında olan ve uzun vadeli inovasyon stratejisi olan şirketler sürdürülebilir başarıyı yaşatacaklardır. Türkiye'nin, global rekabette gücünü ortaya koymasının ve global ekonomide söz sahibi olmasının yolu inovasyon kültürünün DNA'mıza işlenmesi ile mümkün olacaktır" dedi ve sözlerini şöyle tamamladı: "TİM'i bu başarılı ve teşvik edici organizasyondan dolayı tebrik ediyorum. Kordsa ekibini de bu ödülden dolayı gönülden kutluyorum."

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun da Kordsa'ya tebrik ve teşekkürlerini şu sözlerle iletti: "Sabancı Topluluğu olarak vizyonumuz, farklılıklar yaratarak kalıcı üstünlükler sağlamaktır. Kordsa şirketimiz, mevcut işlerinin yanı sıra yeni alanlarda ve iş modellerinde büyüme tutkusuyla, kurumsal girişimcilikte lider ve örnek olmuştur. Türkiye'de ve dünyada inovasyon alanında öncü olan Kordsa'i ve değerli çalışanlarımızı canı gönülden kutluyorum."

Kordsa CEO’su Cenk Alper, ödül ile ilgili şunları söyledi:

“Buluşlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımız ile inovasyon alanında TİM Improveİnovalig Ödülleri’nde İnovasyon Stratejisi kategorisinde birinci seçilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir Türk şirketi olarak, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyoruz. Improve İnovalig Ödülü’nü, bu başarımızın bir mükafatı olarak görüyoruz. 2008 yılından beri Kordsa Ar-Ge Merkezi’yle, teknoloji liderliğini sürdürmek için, Türkiye ve yurt dışında alanında söz sahibi üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Artık “açık inovasyon” kavramı çerçevesinde teknoloji lisanslamayı konuşuyoruz. Ürün ve süreç inovasyonları ile başlayan mükemmellik anlayışı bugün artık şirket içinden çıkarak başka şirketlerin paylaşımına sunulduğu bir platform haline geldi ve iş birliklerine dönüştü. Rakiplerimiz, bizim teknolojimizi kullanmak üzere talepte bulunuyor. Ar-Ge konusunda olduğu gibi “açık inovasyon”da da sadece Türkiye’de değil, global pazarda da iz bırakma hedefiyle çalışıyoruz. Bu değerli ödüle bizi layık gördüğü için Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne teşekkür ediyoruz. Sürekli bir iş olarak gördüğümüz Ar-Ge çalışmalarından doğan yeni buluşları, inovatif ürünlere dönüştürüp tüm dünyayla buluşturmayı hedefliyoruz.”

Uluslararası profesyoneller, sanayiciler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri etkinlik için İstanbul’da bir aradaydı. Etkinlikte inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmaları paralel oturumlarla yürütüldü. Cenk Alper “Globalde İz Bırakan Başarılı Türkler” paneline konuşmacı olarak katıldı ve geçmişteki global deneyimlerini ve başarılarını Kordsa’ya uygulama yöntemlerinden bahsetti. Alper, Kordsa’nın bugün açık inovasyon kavramı ile global ölçekte pazara kazandırdıkları devinimi anlattı.